RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Символ російських окупантів Z дістався до Німеччини: як з ним борються

Федеральні землі Нижня Саксонія та Баварія, що в Німеччині, оголосили про кримінальну відповідальність за використання нацистської російської символіки Z у громадських місцях.

Про це повідомляють у DW.

Нижньосаксонський міністр внутрішніх справ Борис Пісторіус 25 березня заявив, що демонстрація цього символу - Z - а мітингах у Нижній Саксонії буде розцінена як порушення громадського порядку та передбачатиме кримінальну відповідальність.

"Кожен, хто за допомогою знака Z публічно висловлює схвалення агресивної війни президента Росії Путіна проти України, має очікувати у Нижній Саксонії на кримінальне переслідування", - виголосив Пісторіус.

Таку ж позицію має і влада федеративної землі Баварія. Земельний міністр юстиції Георг Айзенрайх вважає неприпустимим потурання злочинам, що порушують міжнародне право.

"Свобода думок - одна з головних переваг нашої конституції, в Німеччині кожен може висловлювати свою думку. Однак свобода думок закінчується там, де починається кримінальне право", - зазначив міністр.

Також він додав, що кожен, хто використовує в Баварії знак Z у громадських місцях буде нести за це відповідальність.

Окрім цього, ще в декількох європейських країнах тривають законодавчі процеси, які прирівняють знак Z до нацистської і комуністичної символіки.

Як відомо, літери Z та V позначають окупантську військову техніку та уніформу. У самій країні-терористі Росії знак Z використовується як символ підтримки злочинних дій путінського режиму проти України. Він все частіше з'являється на цивільних автомобілях, будинках, одязі та навіть у вигляді татуювань.

Читайте також матеріал "Апострофа": Зомбоящик: як пропаганда Кремля переплюнула Третій Рейх. Російські телеканали продовжують розхвалювати "непереможну" російську армію.