RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Європа назвала владу Росії відповідальною за звірства під Києвом

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррелл приєднався до інших країн, що звинуватили Росію у жорстоких звірствах, скоєних проти мирного населення у містечках під Києвом і заявив, що винні будуть покарані.

Про це інформує The Washington Post.

Він заявив, що "російська влада несе відповідальність за ці звірства, скоєні тоді, коли вони фактично контролювали цей район", оскільки на ці райони поширювалося міжнародне право окупації.

"Європейський Союз найрішучішим чином засуджує повідомлення про звірства, здійснені російськими збройними силами у низці звільнених окупованих українських міст. Картини великої кількості жертв серед цивільного населення, а також руйнування громадянської інфраструктури, що западають у пам'ять, показують істинне обличчя жорстокої агресивної війни, яку Росія веде проти України та її народу. Погроми у Бучі та інших українських містах будуть внесені до списку звірств, скоєних на європейській землі", - сказав Боррелл.

Він також додав, що ЄС продовжить твердо підтримувати Україну й терміново просуне роботу над подальшими санкціями проти Росії.

Раніше ми писали, як Британія відреагувала на звірства російських окупантів у Бучі та інших містах.