RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Польщі запровадили нові правила проїзду для українських біженців: що потрібно знати

У п'ятницю, 15 квітня, у Польщі набувають чинності нові правила проїзду в громадському транспорті для біженців з України.

Про це повідомив УНІАН .

Це стосуватиметься тих громадян України, які легально прибули до країни не раніше 24 лютого. У разі перевірки квитків контролерами необхідно буде пред'явити документ, що підтверджує громадянство України, а також документ, що підтверджує прибуття до Польщі не раніше 24 лютого.

Правила діятимуть до 31 травня поточного року. Водночас, низка перевізників Польщі повідомили про запровадження безкоштовного проїзду на своєму транспорті для українців. На даний момент у програмі беруть участь поїзди PKP InterCity та громадський транспорт Варшави.

Щоб скористатися можливостями безкоштовного проїзду, необхідно знати такі правила:

  • Поїздки громадян України здійснюються на підставі додаткових безплатних квитків (з резервуванням місця або без цього).
  • Перевезення вантажів та тварин здійснюється безкоштовно та без обмежень (обмеження за кількістю речей та/або тварин, зазначені у правилах, на громадян України не поширюються).
  • Безкоштовні додаткові квитки можна отримати у касі або безпосередньо у поїзді.

Якщо через незнання громадянин України, який має право на пільгу, купив квиток за гроші, його може повернути без будь-яких відрахувань або обміняти на безкоштовний додатковий квиток.

Раніше ми повідомляли про те, як підтримують дітей українських переселенців в Україні та за кордоном.