RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Затягування з передачею Україні важкого озброєння: у Німеччині готуються до різких заходів

Через небажання надавати Україні важку зброю канцлера Німеччини Олафа Шольца можуть зняти з посади.

Таку думку висловили оглядачі німецького видання Spiegel.

Зазначається, що навіть соратники калнцлера звинувачують його у нерішучості щодо українського питання.

"У цьому випадку Шольц отримав би настільки сильну шкоду, що йому фактично довелося б просити вотуму довіри. Відчутна державна криза — і в розпал найбільшої за останні десятиліття зовнішньополітичної кризи?" - йдеться у статті.

Політична доля Шольца більшою мірою залежатиме від рішення лідера німецької опозиції Фрідріха Мерца щодо постачання важкого озброєння Україні. За це виступають Християнсько-демократичний союз Німеччини (ХДС) та Християнсько-соціальний союз (ХСС). Шольц, у свою чергу, заявляв, що українці не зможуть скористатися зброєю, яку просять, оскільки для її застосування потрібні спеціально навчені люди.

Згідно з інформацією Spiegel, якщо Мерц внесе це питання на розгляд, парламент проголосує за нього. Це пов'язано з тим, що навіть прихильники Шольца звинувачують його у нерішучості у питаннях конфлікту в Україні.

Нагадаємо, у Німеччині загострюється політична боротьба навколо постачань зброї Україні. Опозиційний німецький блок ХДС/ХСС планує наступного тижня внести до Бундестагу проект резолюції про постачання Києву важкого озброєння - якщо такого рішення не ухвалить канцлер Шольц.