RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Одна з країн ЄС пригрозила заблокувати запровадження ембарго на російську нафту

Болгарія заявила, що не підтримає новий пакет санкцій Європейського Союзу проти країни-агресора РФ, якщо для неї не зроблять виняток в ініційованому ембарго на покупку російської нафти.

Таку заяву зробив віцепрем'єр Болгарії Ассен Васильєв, пише Euractiv.

8 травня, у неділю, уряди ЄС наблизилися до ухвалення нових жорстких санкцій проти Росії через її вторгнення на територію суверенної та незалежної України, однак додаткові переговори заплановані на понеділок, 9 травня, щоб обговорити питання забезпечення ліквідації економічних наслідків для країн, які найбільш залежні від російської нафти.

"Переговори продовжаться завтра, у вівторок також, для їх завершення може знадобитися зустріч лідерів. Наша позиція дуже зрозуміла. Якщо буде виняток для деяких країн, ми також хочемо отримати його. Якщо ні, ми не підтримаємо санкції. Але я не чекаю, що до цього дійде, виходячи із поточних переговорів", - сказав Васильєв національному телеканалу БНТ.

Водночас Чехія, Словаччина та Угорщина зіштовхнулися з проблемою забезпечення альтернативних джерел і просять про скасування для них нафтового ембарго, оскільки не мають виходу до моря та сильно залежать від російської нафти, яку отримують через трубопроводи ще радянських часів.

У зв'язку з цим Європейська комісія запропонувала дати цим країнам більше часу для зміни своїх постачань енергоносіїв, у той час як Болгарії не запропонували таких поступок.

Таким чином, Болгарія вимагає дворічного відтермінування перед приєднанням до ембарго російської нафти.

Раніше "Апостроф" повідомляв про зустріч послів усіх країн ЄС для завершення угоди про новий пакет санкцій проти Росії.