RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

БПЛА за три дні: ведучий із Литви зібрав значну суму для ЗСУ

Популярний литовський режисер, ведучий програми "Генерація грошей" та автор низки політико-сатиричних програм Андрюс Тапінас за три дні зібрав із громадянами Литви 5 мільйонів євро на Bayraktar для українських захисників.

Про це він поділився на своєму обліковому записі в Twitter.

Акція зі збору коштів розпочалася 25 травня, а вже о 15:00 28 травня було зібрано 4,4 мільйона євро. На краудфандинговому мовнику на YouTube Laisvės TV, який започаткував телеведучий, до 20:00 про Вільнюс було урочисто оголошено про завершення збору коштів на Bayraktar для Збройних Сил України.

"5 мільйонів на Bayraktar за 3 дні ", - написав Тапінас.

На сторінці Laisvės TV у Facebook подякували всім небайдужим литовцям, хто пожертвував гроші.

"Мабуть, вперше громадяни однієї держави можуть купити та подарувати таку важку зброю іншій країні. 5 мільйонів євро вже на рахунку Байрактара. Дякуємо всім, хто долучився до цієї грандіозної покупки. Кожне ваше євро – це внесок у закінчення війни та рука допомоги Україні", – йдеться у повідомленні.

Глава Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай подякував громадянам Литви за залучення до цього марафону по збору коштів.

"Друзі-литовці підтримували Луганщину протягом багатьох років війни, і не залишили нас зараз - у найважчий її період. Наші стосунки з Литвою - особливі. У Сєвєродонецьку, навіть, було Почесне консульство цієї країни Robertas Gabulas. Зараз литовці допомагають нам наближати Перемогу на всіх рівнях", - написав він на своєму каналі у Telegram.


Раніше ми писали, український телеведучий та волонтер Сергій Притула зібрав за чотири години коментування фіналу "Євробачення" 5,5 млн гривень на допомогу Збройним Силам України.

Нагадаємо, українські військові феєрично знищили ворожі катери за допомогою Bayraktar.