RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Німеччина пообіцяла дати Україні системи ППО, здатні "закривати" ціле місто

Німеччина надасть на потреби Збройних Сил України сучасні системи протитанкової оборони IRIS-T, а також радар стеження, який зможе виявляти ворожі гаубиці, міномети та реактивну артилерію, що свідчить про вступ у дію остаточного рішення ФРН щодо постачання зброї в Україну.

Про це повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц під час виступу у Бундестазі, пишуть у DW.

За його словами, за допомогою систем ППО IRIS-T Україна матиме змогу захистити від ворожих атак ціле велике місто. Також Шольц заявив, що Берлін направить до Києва реактивні системи залпового вогню у співпраці зі Сполученими Штатами - ці системи не зможуть працювати по російській території. Водночас важливим внеском в оборону України буде радар стеження, що здатний виявляти ворожу військову техніку.

Характеристика IRIS-T

IRIS-T SLM - це сухопутний ЗРК середньої дальності, що призначений для боротьби з аеродинамічними цілями широкого спектру. Він може вражати цілі з відривом до 40 км, а його досяжність за висотою - 20 км.

Ракети малої дальності ППО IRIS-T належать до класу "повітря-повітря" та оснащені інфрачервоною голівкою, що охолоджується, і мають самонаведення. За допомогою такої системи ППО можна збивати ворожі бойові літаки, гелікоптери, крилаті ракети, вражати реактивну артилерію, безпілотники, протирадіолокаційні ракети та бомби.

Системи протиповітряної оборони IRIS-T стоять на озброєнні в 9 країнах Європи.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Німеччина фактично блокує постачання України німецьких бойових машин піхоти "Мардер".