RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Як зняти квартиру в Чехії: поради українським біженцям

Чимало громадян України з початку повномасштабного вторгнення Росії знайшли тимчасовий притулок у Чехії. Однак рано чи пізно у багатьох наших співвітчизників стикаються з потребою у власному житлі.

Про те, як вирішити це питання, повідомив Cezky Radio.

Журналіст поспілкувалася з біженкою з України Юлією – вона приїхала до Чехії кілька місяців тому, знайшла роботу та шукає житло, бо обіцяла людям, у яких оселилася, виїхати за два місяці. За словами жінки, труднощі полягають у тому, що квартир досить мало, а їхні власники хочуть великої застави, що багатьом українцям не по кишені.

Також у деяких квартирах немає пральних машин, ліжок та шаф. Крім того, Юля заявила, що живе за містом і хотіла б жити поряд з центром міста.

Українка радить співвітчизникам завжди бути обережними, перевіряти інформацію і не боятися запитувати в орендодавців по кілька разів.

"Тому що вони спочатку кажуть одне, а потім виявляється інше. Треба шукати і просто бути уважними", - заявила біженка.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що столиця Чехії - Прага - припинила прийом українських біженців, оскільки місто перевантажене та вичерпало всі ресурси житлового фонду.

Також "Апостроф" писав, що чеський уряд збільшив термін розгляду заявок про тимчасовий захист, але скоротив час на подання заявки біженцем.