RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Альпах крижана лавина поховала живцем шестеро людей: подробиці трагедії

В італійських Альпах учора, 3 липня, зійшла частина гірського льодовика на тлі рекордних температур, унаслідок чого щонайменше шість людей загинули та вісім отримали поранення. Наразі тривають рятувальні операції.

Про це повідомили в Reuters.

Крижана лавина зійшла на горі Мармолада, висота якої понад 3300 метрів. Це найвища гора Доломітових Альп на сході Італії. Величезна льодова маса обвалилася поблизу Пунта-Рокка - це маршрут, яким зазвичай користуються туристи та альпіністи, щоб піднятися на вершину

Постраждалих людей доставили до лікарень у сусідніх містах Беллуно, Тревізо, Тренто та Больцано. Для пошуку тих, кому вдалося вижити, рятувальники використовували гелікотери та собак.

Фото: Національний корпус альпійського та спелеологічного порятунку

"На щастя, погодні умови сприятливі, але є небезпека, що можуть бути нові обвалення", - сказав речник уряду провінції Тренто.

Перед цим хвиля спеки охопила Італію на початку літа, і після цього в цю суботу, 2 липня, температура на горі Мармолада досягла +10 градусів за Цельсієм. Таке підвищення середньої температури призвело до того, що льодовик Мармолада постійно зменшувався протягом останніх десятиліть.

Фото: Національний корпус альпійського та спелеологічного порятунку

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Італії випав гігантський град після кількох днів сильної спеки. Окремі крупинки граду досягали розміру великого грейпфрута.