RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Центри допомоги українцям у Чехії скорочують час роботи: названо несподівану причину

Через низьку кількість нових українських біженців за останні тижні, Крайовий центр допомоги Україні у містах Пардубиці та Усті-над-Лабем у Чехії скоротив час роботи до трьох днів на тиждень.

Про це повідомляє Radio Prague International.

З 4 липня центр допомоги Україні у Пардубиці почав працювати всього три дні на тиждень, коли до цього працював в усі робочі дні.

"Ми переходимо на режим: понеділок, середа, п’ятниця, — причому понеділок і середа працюють з 8:00 до 16:00, а п’ятниця — з 8:00 до 14:00", - зазначив речник влади Пардубицького краю Домінік Бартак.

Він додав, що через менший приплив українських біженців також закрили фотозону у центрі, де робили необхідні фото на документи. Але біля будівлі центру є декілька фотостудій у пішій доступності, тому можна самостійно дійти, не блукаючи містом.

Також з 11 липня Крайовий центр допомоги Україні у Градці-Кралове буде працювати лише у понеділок, середу та п'ятницю з 08:00 до 15:00. Поза цим часом Крайовий центр перебуватиме у режимі готовності, зазначив речник влади краю Дан Лехманн. Водночас він зауважив, що центр не має наміру закриватися.

Раніше "Апостроф" розповів про те, у скільки наразі обходиться проїзд для біженців у різних країнах.