RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Новий "Байрактор" для ЗСУ: у Польщі завершили збирання грошей на безпілотник

У неділю, 24 липня, у Польщі зібрали 22,5 млн злотих (близько 5 млн доларів) на Bayraktar для Збройних Сил України. Кошти на безпілотник передали понад 200 тисяч людей.

Про це повідомляє краудфандингова платформа Zrzutka.pl, на якій тривала акція "Купімо Україні Bayraktar".

Ініціатором цієї акції став відомий громадський діяч у Польщі, політолог і журналіст Славомир Сєраковський. Він заявив, що незважаючи на вже досягнуту мету, збір коштів ще триватиме декілька днів, тому що з'явилася значна кількість бажаючих долучитися до акції.

Він також додав, що сервери платформи, на якій збиралися кошти, тричі зависали, через гігантський наплив людей, що бажали долучитися до збору на фінішній прямій. Надлишок коштів переведуть на рахунок ЗСУ в Національному банку України.

Раніше ми інформували, бойовий безпілотний апарат "Байрактар Яструб" для України, на який литовці зібрали близько 5 мільйонів євро, вже в Литві. Його передадуть українським збройним силам найближчим часом.

Нагадаємо, передача першої партії допомоги пораненим українським військовим стала подією, яка поклала початок великій співпраці з Українською православною церквою у Сполучених штатах Америки. Відтак вісім бусів, наповнених необхідними медикаментами, попрямували у 118 військових госпіталів у гарячих точках нашої держави.