RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Польщі підняли виплати заробітчанам: якими грошима заманюють на плантації

У Польщі покращують умови роботи для сезонних працівників, зокрема, підвищують оплату трудогодини через брак робочої сили для збору врожаю на овочевих і фруктових плантаціях.

Про це повідомили в польському виданні Sady Ogrody.

Цьогоріч проблема дефіциту сезонних працівників стоїть гостро, адже є великий попит на робочу силу, а пропозиція значно впала у порівнянні з минулими роками. Тому польські плодовники і овочівники підвищують оплату праці, наприклад, за збір огірків платять від 15 до 22 злотих на годину (того року максимальна оплата була 20 злотих).

Крім того, роботодавці пропонують безкоштовне житло, харчування й різноманітні бонуси і пільги, попри те, що такі умови невигідні для багатьох сільгоспвиробників. Однак їм доведеться це робити, щоб не втратити врожай.

Одна з причин нестачі робітників - українські біженці не поспішають долучатися до сезонних робіт. У зв'язку з цим поляки сподіваються, що інфляція і подорожчання продуктів змусить шукати своїх співгромадян додаткового заробітку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на початку війни в Україну повернулося понад 130 тисяч заробітчан для захисту своєї країни.