RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Непроста справа: Німеччина пояснила затягування постачання зброї Україні

Повільний темп постачання озброєння Німеччиною на треби Збройних Сил України спричинений недостатньою кількістю власного оснащення бундесвера, а також складними стосунками з країнами Східної Європи та Балтії.

Про це заявила глава МЗС ФРН Анналена Бербок в інтерв'ю ZDF.

За її словами, Збройні сили Німеччини знаходиться в такому стані, коли в них абсолютний дефіцит власних запасів. І тому німецькій оборонній промисловості довелося виробляти обладнання спеціальна для потреб України.

"Далі постачання озброєння з ФРН будуть непростою справою. Причина - недостатнє оснащення власних військ", - сказали на німецькому телеканалі.

Водночас Бербок наголосила на необхідності нових постачань озброєння на потреби ЗСУ восени. Німеччина найближчим часом планує передати України системи ППО Irris-T.

Разом з цим міністерка закордонних справ Німеччини додала, що наклали відбиток на постачання зброї відносини ФРН із країнами Східної Європи й Балтії, які погіршилися останніми роками, зокрема, через незгоду щодо проєкту "Північний потік 2".

Бербок уточнила, що складнощі виникли тоді, коли Німеччина мала передати озброєння країнам Східної Європи, які натомість повинні були надати України замінювану старішу зброю. За її словами, східноєвропейські країни "нерішуче" ставилися до постачання важкого озброєння ФРН на їхні території.

Раніше "Апостроф", що Німеччина передасть Україні високоточні снаряди.