RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У дуже домашньому вигляді та з посмішкою на обличчі: у мережі показали останнє фото королеви Єлизавети II

Найдовгоправніший монарх Європи Єлизавета II померла в оточенні сім'ї на 97-му році життя. Її останнє фото зробив фотограф Джейн Барлоу, який зняв її в домашньому та ослабленому вигляді з палицею у себе в палаці.

Про це повідомляє "Фокус" із посиланням на фото від Getty Images.

Знімок було зроблено 6 вересня, за два дні до смерті Єлизавети ІІ. Тоді вона прийняла у Балморалі у Зеленій вітальні палацу відставку прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона та призначила нового главу уряду Ліз Трасс. Королева потиснула Трас руку і доручила їй сформувати новий Кабінет Міністрів.

На фото королева постала у звичайному одязі стильних літніх дам: у сірій кофті, картатій спідниці та світлій блузі. Вона вперлася на свою тростину і з посмішкою позує фотографу.

Фото: Getty Images

Нагадаємо, 8 вересня померла королева Великої Британії Єлизавета II - пам'ять монарха вшанували в багатьох країнах світу, а на її батьківщині оголосили десятиденну офіційну жалобу. Мешканці Києва носили квіти під будівлю посольства.

Раніше ми писали, як змінилася лінія спадкування престолу після смерті королеви. Король Великої Британії Карл III, який після смерті Єлизавети II успадкував престол, добре знайомий з українською культурою. Це з'ясувалося після того, як у мережі оприлюднили кадр, на якому майбутній монарх разом із українським ансамблем танцював гопак у 1981 році.