RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Бундестазі заявили, що Україна захищає свободу Німеччини та закликають негайно збільшити військову допомогу

Канцлер Німеччини Олаф Шольц 6 вересня відхилив прохання українського уряду про постачання важкого озброєння для підтримки контрнаступу ЗСУ. Йшлося про постачання танків Leopard 2A7.

Guildhall поспілкувався з депутатами Бундестагу щодо поставок озброєння Україні.

Голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман вважає, що постачання Заходом додаткового озброєння має стратегічне значення в контрнаступі України і що Німеччина має негайно передати Україні танки та іншу техніку.

"Наступ української армії та перші відвойовані території на сході говорять про бойову міць України та її безмежну волю повернути захоплені землі в комбінації з постачанням важкого озброєння та військової техніки від її союзників. Тому негайне постачання Заходом додаткової військової техніки та важкого озброєння мають стратегічне значення… Німеччина має негайно зіграти свою роль в успіхах України та поставити бронемашини, Marder та бойовий танк Leopard 2. Ми стоїмо на боці українського народу і беремо на себе провідну роль у Європі у боротьбі за демократію", - наголосила Марі-Агнес Штрак-Циммерман.

Депутат Бундестагу від "ХДС/ХСС", член комітету з міжнародних справ Родеріх Кізеветтер заявив, що для підтримки контрнаступу військова допомога Німеччини має бути надана негайно, наголосивши, що в Україні захищаються свобода та безпека Німеччини.

"Щоб контрнаступ був успішним, для того, щоб Україна повернула та утримала всю свою територію, потрібна вся військова підтримка, яку Україна має отримати негайно. Німеччина могла б відразу поставити Marder і Leopard, Fuchs і Dingo і швидко дати вказівку промисловості поповнити запаси… Відмова неминуче веде до підвищених втрат з українського боку, яких можна було б запобігти німецьким постачанням… Важливо продовжувати контрнаступ, щоб Росія не змогла зайняти нові позиції. Шольц та Ламбрехт мають перестати ховатися за порожніми фразами.Промисловість має отримати експортні ліцензії, на які вони чекали з березня. Міністр оборони більше не може прикриватися заявою, що Бундесверу потрібне все для оборони альянсу. Це одне з виправдань, які генсек НАТО Столтенберг чітко розвінчав… Бундесвер не воює, Німеччина не є учасником війни, але є мішенню в гібридній війні Росії, як і вся Європа", - підсумував він.

Депутат від "Вільної демократичної партії" Томас Гаккер зазначив, що Німеччина має прискорити та збільшити постачання озброєнь Україні для підтримки контрнаступу, зробивши за узгодженням з партнерами по НАТО: "Підтримую прискорення та збільшення військової допомоги Україні, оскільки вкрай важливо підтримати успішний український контрнаступ. Це має бути зроблено за погодженням з партнерами по НАТО… Постачання більшої кількості типів танків має вирішальне значення для допомоги українському народу у його боротьбі за свободу та самовизначення".

Раніше представник Німеччини в Європарламенті Міхаель Галлер заявив, що головне завдання Заходу та Німеччини полягає у тому, щоб не допустити затягування війни та поставити необхідне озброєння для якнайшвидшої перемоги України.