RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Польщі вирівняють зарплати українців та поляків: у чому суть новації

У Польщі, де серйозно зросте мінімалка, влада вирішила зрівняти зарплати місцевих жителів та українських громадян, яким наразі доводиться жити та працювати за кордоном.

Про це повідомляє портал ІnРoland.net з посиланням на інформацію Міністерства сім'ї і соціальної політики.

Основним завданням реформи, як зазначається, буде вирівняння заробітних плат поляків та іноземців, які займають однакові посади.

Окрім того, урядові зміни намагатимуться зменшити бюрократію щодо прийняття рішень з приводу працевлаштування іноземців, які не є громадянами країн Євросоюзу.

Для пришвидшення процедури працевлаштування розглядається процес цифровізації працевлаштування. Такі зміни дозволять зменшити черги у відповідних державних установах та зекономити час. Окрім того, роботодавцю вже не треба буде уточнювати інформацію у відділі праці, чи немає претендентів на цю вакансію серед місцевого населення.

Проект МСІСП передбачає, що зарплати працівників, які не є громадянами країн ЄС, не повинні бути нижчими, ніж у громадян Польці, за умови виконання однакової роботи.

Нагадаємо, що правила видачі національних віз у Польщі для українців змінилися – навіть подавши заявку, її зможуть отримати не всі.