RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Загроза смерті Саакашвілі: в ЄС пригрозили Грузії

Вступ Грузії до Європейського союзу безпосередньо пов'язаний зі справою колишнього президента Міхеїла Саакашвілі, якого в лікарні доводять до виснаження.

Про це, як пише "Грузія Online", заявив депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський.

Таким чином він прокоментував слова лідерів "Грузинської мрії" Мамукі Мдинарадзе про недоречність проведення паралелей між Саакашвілі та європейською перспективною країною.

Читайте також: Саакашвілі знепритомнів: що відомо про його стан

"Паралелі між справою Саакашвілі та вступом Грузії до Євросоюзу мають фундаментальне значення. Вони нероздільні. Європарламент ніколи не підтримає вступ Грузії до Євросоюзу, якщо... екс-президент помре у в'язниці ", - заявив Яцек-Вольський.

Тиждень тому президент України Володимир Зеленський закликав владу Грузії перевести Міхеїла Саакашвілі на лікування за кордон.

"Я хотів би зараз звернутися до всіх наших друзів і чесних людей у Грузії. Напевно, всі зараз бачать стан здоров'я Михайла Саакашвілі. Тому я звертаюся до грузинського народу, до грузинського уряду – потрібна милість, особливо перед Різдвом. Те, що зараз відбувається з Михайлом, — жорстокість. Це має припинитися. Будь ласка, ухваліть рішення, яке врятує йому життя — переведіть Михайла Саакашвілі в одну з клінік України, в іншу європейську країну, в Америку. Настав час зробити цей добрий крок", — сказав Зеленський.

Глава правлячої партії Грузії після цього заявив, що приїзд Саакашвілі на батьківщину нібито був "спецоперацією" України із втягування Тбілісі у війну.

Нагадаємо, що голодування, яке оголосив Саакашвілі після свого арешту в Грузії, вкрай негативно позначилося на його здоров'ї.

Також нагадаємо, що влітку Єврокомісія рекомендувала надати Україні статусу кандидата на членство в ЄС, проте відмовила в такому проханні Грузії.