RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Європі можуть підготувати українських пілотів винищувачів

У Франції розглядають можливість підготовки українських пілотів для управління західними винищувачами відповідно до запиту України.

Про це повідомив помічник міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню, передає Politico.

Цього тижня міністри оборони України та Франції матимуть телефонну розмову, у якій обговорять питання підготовки українських пілотів.

Читайте також: Польща може передати винищувачі F-16 Україні: названо умову

За словами глави комітету з оборони Франції у Національній асамблеї Томаса Гассіла, навчання пілотів Повітряних сил ЗСУ на французьких винищувачах має сенс, якщо Париж ухвалить рішення про передачу Україні авіації.

Як відомо, президент Франції Емманюель Макрон не виключив можливість постачання винищувачів, зокрема Mirages 2000, для Києва, за умови, що це не призведе до ескалації у повномасштабній війни й не зашкодить обороноздатності французького війська.

Зауважимо, до цього в січні Макрон анонсував перехід військово-повітряних сил на флот, що буде повністю складатися із літаків Rafale, у зв’язку з цим постачання Україні їхніх попередників - реактивних Mirages 2000 - видається цілком імовірним.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Франція та Італія передадуть Україні нову зброю, яка допоможе ЗСУ відстоювати незалежність.