RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Німеччині "друзі Кремля" готують зрив постачання зброї для ЗСУ: до українців звернулися із закликом

Ліві та праві депутати Бундестагу хочуть провести "мирні" мітинги у Німеччині з метою призупинити постачання озброєння в Україну.

Про це пише видання Ostwest.

Йдеться про голови фракції "Лівих" у Бундестазі Сарі Вагенкнехт та правозахисниці Алісу Шварцер, які критикують політику Володимира Зеленського та закликають канцлера Німеччини Олафа Шольца зупинити постачання зброї Україні.

Читайте також: Росія не повинна виграти: про що домовилися Зеленський, Макрон і Шольц у Парижі

У своїй заяві політики стверджують, що Володимир Путін може застосувати ядерну зброю, якщо Київ у рамках деокупації Криму обстрілюватиме позиції росіян у тилу.

" Маніфест за мир" - так вони його називають, який уже підписали 69 політиків, митців, вчених і служителів церкви. Підписанти також пропонують Україні відновити переговори з Кремлем та піти на компроміс із країною-агресором.

"Президент Зеленський не приховує своєї мети. Після обіцяних танків він тепер вимагає винищувачі, ракети великої дальності та військові кораблі – щоби перемогти Росію в усіх напрямках?" - запитали Вагенкнехт і Шварцер у своєму маніфесті.

Блогер Єва Якубовська у своєму мікроблозі Twitter детально пояснила , в чому для України небезпека "мирних" мітингів у Німеччині, які хочуть провести ліві та праві депутати. За її словами, демонстрації заплановані на 25 лютого, учасники та організатори яких отримають велику грошову винагороду від Росії.

"Окрім цього, на 24-ті вже заплановано як мінімум 4 проросійські демонастрації, одна з них у центрі. Вже зараз у Берліні поширюється рекламка цих демонстрацій. Поліція розводить руками. Сенат теж. У Німеччині не було нагоди скасування демонстрації. Адже це начебто свобода слова, хоча це демонстрації відкритої підтримки росії, де Україна має здатися та віддати людей на тимчасово окупованих територіях на смертний вирок за їхню позицію" , - продовжила блогер у своєму Twitter.

Через загрозу реваншу Якубовська закликала небайдужих громадян та представників діаспори відвідати проукраїнський мітинг, який відбудеться 24 лютого у Берліні.

Раніше ми розповідали, що Німеччина назвала кількість танків Leopard, які передадуть Україні .