RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Польщі анонсували зняття блокади ПП "Шегині-Медика": уряд підпише угоду

Польща готується до скасування блокади пункту пропуску "Шегині-Медика" на кордоні з Україною.

Про це пише видання Rzeczpospolita.

За даними журналістів, представники уряду планують підписати "мирову" угоду з фермерами, аби вони зупинили блокаду українського кордону.

Читайте також: Польські фермери знову заблокували кордон з Україною: фото і відео

Медіа зазначає, що міністр сільського господарства й розвитку села Польщі Чеслав Секерський у Жешуві планує підписати документ з представниками руху "Ошукане село", аби ті припинили блокувати пункт пропуску "Шегині-Медика".

"Угода створить позитивну динаміку, яка дозволить автоперевізникам зняти блокаду прикордонних переходів з Україною в майбутньому. Цього тижня перед прикордонними переходами в Корчовій та Медиці стояла черга з понад тисячі вантажівок. Міністерство призначає зустріч із фермерами на завтра (6 січня - ред.), але остаточного рішення до вечора п'ятниці ухвалено не було", - йдеться у матеріалі видання.

За словами міністра Секерського, у державному бюджеті є кошти, які можуть скерувати задля виконання вимог польських фермерів, однак нововведення та зміни потребують відповідного рішення з боку керівництва країни.

"Гроші на субсидії на кукурудзу закладені у бюджеті, і міністерство вже звернулося до Європейської комісії за ухваленням цих субсидій. Після зустрічі аграрії отримали ноту із зустрічі, але вимагають офіційної угоди. І ця угода з тими самими вимогами, які були прийняті міністром перед Різдвом, може бути підписана завтра (6 січня - ред.) у Жешуві", - додали журналісти, посилаючись на власні джерела у польському уряді.

Раніше ми розповідали, що польські фермери погрожують поновити блокування кордону.

Вас може зацікавити:

Припинення блокади українського кордону: Туск зробив обнадійливу заяву

Польські "гойдалки": що відбувається на кордоні

Жест доброї волі? Рух вантажівок на кордоні з Україною відновлено