RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Європа потерпає від пожеж: сумні наслідки шаленої спеки

Європа та Близький Схід страждають від "пекельної" спеки, яка вже призвела до численних смертей і загрожує природним екосистемам масштабними пожежами.

Про це пише Independent.

Читайте також: Україну очікують температурні гойдалки: коли і де після 30-градусної спеки різко похолодає

Цього тижня метеорологи прогнозують температуру до +40 градусів за Цельсієм по всій Сербії, оскільки вітри із Північної Африки рухають гарячий та сухий фронт через Балкани.

Метеорологи оголосили "червоний" сигнал небезпеки та порадили людям не виходити на вулицю. Служба екстреної допомоги Белграда повідомила, що її лікарям протягом лише однієї ночі довелося понад сто разів рятувати людей, у яких загострилися хронічні захворювання через спеку.

У сусідній Чорногорії органи охорони здоров'я також закликали людей ховатись від сонця до пізнього вечора.

У Греції пожежники боролися з лісовими пожежами поблизу Афін, через що десятки людей були змушені залишити свої будинки, і влада заявила, що, ймовірно, полум'я виникло внаслідок підпалу та сприяння сухих жарких умов.

Міністерство цивільного захисту Греції опублікувало попередження про пожежі. Існує надзвичайна пожежна небезпека для Атики на заході Греції, території, яка включає Афіни. Існує також дуже висока небезпека для кількох інших регіонів у центральній та західній Греції.

У Саудівській Аравії цього тижня майже два мільйони мусульманських паломників завершують хадж у Великій мечеті в Мецці. Але сотні померли під час подорожі за температури вище +51 градуса. Тільки за даними Єгипту щонайменше 530 єгиптян загинули під час ходжу, ще 40 вважаються зниклими безвісти.

Раніше "Апостроф" публікував прогноз погоди на червень від відомого синоптика.

  • Вас також може зацікавити:

В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень

Без злив лише на заході: яких примх погоди чекати у неділю і на початку тижня

Справжнього тепла не чекати? Прогноз на літо-2024 від народного синоптика