RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

16 вересня

Всі новини

Україна заблокувала транзит російської нафти в Угорщину

Посилення санкцій Радою національної безпеки і оборони України проти "Лукойлу" в червні 2024 року заблокувало транзит російської нафти в Угорщину.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, пише Bloomberg.

"Лукойл" був під санкціями в Україні з 2018, але вони стосувалися виведення капіталів, торгівлі чи оренди держмайна. Проте, у червні 2024 РНБО розширила санкції, додавши заборону на транзит.

"В Україні склалася юридична ситуація, згідно з якою Лукойл не здійснює постачання в Угорщину… Ми працюємо над правовим рішенням", – заявив угорський міністр.

Слід зазначити, що коментар про обмеження поставок російської нафти Сійярто зробив одразу після зустрічі зі своїм колегою з країни-агресорки РФ Сергієм Лавровим.

"Лукойл" постачає нафту в Угорщину через нафтопровід "Дружба" в Україні.

Для угорської компанії Mol постачання з РФ забезпечують 2/3 сировини, і наразі компанія шукає альтернативних постачальників.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в РНБО повідомили, що Росія, попри збройну агресію проти України, намагається продовжити контракт на транзит українською територією своїх енергоносіїв до країн ЄС. Угорщина також зверталась до України з подібним запитом.