RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

На півдні Європи через сильну спеку лютують лісові пожежі

На півдні Європи через сильну спеку спалахують лісові пожежі. Масові пожежі зафіксовані в Португалії, Північній Македонії та Болгарії.

Про це пише Еuronews.

Зокрема у Португалії щонайменше 14 людей, у тому числі 11 пожежників, були доставлені до лікарні для перевірки на вдихання диму після пожежі, що спалахнула в місті поблизу португальської столиці Лісабона.

У Північній Македонії продовжують горіти сім лісових пожеж, де пожежники борються з вогнем майже два тижні. Найсильніша пожежа сталася на горі Серта, де полум'ям охоплено близько 30 кілометрів землі. Влада розгорнула два поліцейські гелікоптери, армійський гелікоптер, 60 офіцерів поліції спеціальних служб і 100 військовослужбовців армії, а кількість гелікоптерів і літаків, наданих механізмом ЄС для цивільного захисту, також була збільшена.

У Болгарії лісові пожежі в муніципалітеті Болярово, що межує з Туреччиною, нарешті взято під контроль після семи днів зусиль з гасіння пожежі. За даними місцевих ЗМІ, вогонь охопив близько 73 кілометрів землі, завдавши величезної шкоди селу Водень, де багато хто втратив свої домівки.

Лісові пожежі також продовжуються у Греції поблизу кордону з Болгарією.

Раніше ми розповідали про смерч поблизу російського Сочі.