RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Путінцiв спіймали на брехні з дитиною з "Безсмертного полку" в Києві

Російські ЗМІ викрили у брехнi про 10-річну дівчинку, з якою нібито у Києві під час акції "Безсмертного полку" зірвали георгіївську стрічку.

"Новину" про дівчинку опублікували "Комсомольська правда" та інші російські ЗМІ.

"Напередодні акції "Безсмертний полк" у Києві напали на десятирічну дівчинку та її матір за те, що вони прикріпили георгіївські стрічки на лацкани одягу. Очевидці розповіли, що агресивні молоді люди буквально зірвали з них символи Дня перемоги, пообіцявши розправитися з ними у разі, якщо вони прикріплять їх знову", — пише "Комсомолка".

"Увесь інцидент відбувався на очах поліцейських. Дівчинку з матір'ю відпустили тільки після того, як за них заступилися звичайні перехожі. Імовірно, дівчинку звуть Настєю. "Комсомолка" хоче розшукати сміливу дитину і матір", — пишуть в улюбленому таблоїді Путіна.

Фейк російських ЗМІ розвiнчав журналіст Стас Козлюк на своїй сторінці у Facebook.

"Пропаганда на марші. Передаємо привіт ригам і Ко. Як насправді. Георгіївська стрічка була на жінці із синім шарфом. На дівчинці — ні. 5 фото — тому підтвердження. Зривали бантік саме з жінки. Дитину ніхто й чіпати не думав. Будьте уважні та обережні, як кажуть", — зазначив Козлюк.

Раніше, 9 травня, він писав про акції з приводу Дня перемоги.

"Як загалом біля Вічного вогню розгорталися події в першій половині дня 9 травня. Як телепорт в Одесу, якщо чесно. Після Пороху все понеслося в пекло. Георгіївська стрічка, з якою "дідивоювали", "фашизмнепройде" і фріки-комуністи, які з року в рік ходять на всі пов'язані з більшовистськими подіями акції. Вітренко і Аннаньюз, риги, які тікали під крики вздовж вулиці, облиті й обпльовані. Не все потрапило в кадр. Але так, дивіться", — зазначав Козлюк.

Тоді ж вiн показав фотографію, на якій видно, що на дівчинці, котра стала героїнею російських пропагандистських ЗМІ, не було георгіївської стрічки.

Фото з Facebook Стаса Козлюка

Як повідомляв "Апостроф", політтехнолог Тарас Березовець, який співпрацює з Адміністрацією президента України Петра Порошенка, вважає, що в Україні необхідно скасувати державне свято 9 травня і заборонити акцію "Безсмертний полк".