RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Кривава бійня на кладовищі в Москві: названа причина конфлікту

Збройні зіткнення на Хованському кладовищі в Москві відбулися через спроби охоронців видворити з території нелегальних мігрантів.

Про це заявив глава департаменту торгівлі і послуг Москви Олексій Немерюк, повідомляє радіостанції «Говорить Москва»

За його словами, охорона кладовища спробувала вигнати нелегалів, які періодично проникають на територію Хованського, ховаючись там від перевірок правоохоронних органів. "Зав'язався конфлікт, один з охоронців постраждав. У результаті були викликані сили поліції, Омону, які затримали 50 осіб. Цей конфлікт розвивався протягом години, дійсно була бійка", — сказав чиновник.

У той же час джерело в правоохоронних органах повідомило "Інтерфаксу", що причиною бійки стала спроба змусити співробітників Хованського платити "данину" кавказької злочинного угруповання. Співрозмовник агентства розповів, що у п'ятницю, 13 травня, бандити заявили працівникам кладовища, що тепер їм доведеться ділитися з ними доходами. Після цього сторони призначили на 14 травня "стрілку" (зустріч).

У суботу, за інформацією джерела, на кладовищі приїхала група озброєних вихідців з Кавказу, проте робітники з лопатами і живцями в руках дали їм відсіч. Нападники спробували сховатися, проте співробітники кладовища перекрили їм шлях до відступу, і почалася масова бійка.

Як повідомили в мерії, в результаті бійки загинули три людини, постраждали 26, троє з них від госпіталізації відмовилися, четверо знаходяться у важкому стані.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явились відео моментів зіткнень.

Інцидент на Хованському кладовищі викликав бурхливу реакцію в соцмережах.