RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Шнур відповів на заклик поїхати в Україну на Євробачення

Російський музикант, лідер рок-групи "Ленінград" Сергій Шнуров відреагував на пропозицію віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна послати його на музичний конкурс "Євробачення-2017", який з огляду перемоги кримськотатарської співачки Джамали пройде в Україні.

Про це Шнуров написав у своєму Instagram.

"Дожили. Виходить так, що з 140 мільйонів громадян, навіть просто на*уй послати може тільки один. Про це пише у своєму твіттері віце-прем'єр ядерної держави", — зазначив Шнуров.

"Ми живемо в казці. Тут свої правила. Подія не відбувається або не фіксується (що в медіасвіті одне і те ж), якщо вона не вкладається в іншу, позамежну, паралельну, нелогічну логіку. Подією в казці стає тільки те, що має казковий сенс або те, до чого його можна приростити. У нашому світі багато чого відбувається, але не помічається як відбувається тільки тому, що не вписується в казковий сюжет. "Євробачення" ж височіє над загальним горизонтом всіх подій. Це так! Пісенний конкурс з елементами вільної психологічної боротьби став справжнім ритуалом, результати якого сприймаються нами як прояв волі вищих сил. Але голос народів, як і слух богів, примхливий і вибірковий. "Немає правди на землі, але правди немає і вище", — з іншого музичного приводу написав Пушкін, але не в казці. У казці ж торжествує справедливість. Жага казкової правди диктує численні звернення до мене з проханням відправитися на ненависне "Євробачення" в моторошне Європейське царство. Цілком собі казковий сюжет. Російський народ, як казковий герой, звертається до Шнура, як нечистій силі нижчого порядку, щоб разом перемогти абсолютне зло казкове в його казковому лігві, яке показало нам чарівне дзеркальце", — зазначив Шнуров в своєму Instagram трохи раніше.

Нагадаємо, Рогозін написав у своєму Twitter: "На наступне Євробачення відправимо Шнурова. Перемогти не переможе, але дещо куди всіх їх пошле".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Сергій Шнуров виключав поїздку в Україну з концертами.