RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У лігві лютого соратника Путіна надягнули вишиванку: опубліковані фото

Українець Микола Карпюк, якого судять в РФ за нібито участь у чеченській війні, 19 травня в День вишиванки надягнув її у Верховному суді Чечні.

Фотографії опубліковані на сайті "Громадське".

Сьогодні колегія присяжних повинна ухвалити вердикт Карпюку та іншому українцю Станіславу Клиху.

Зазначається, що у вишиванці до залу суду прийшов також адвокат Карпюка Ілля Новіков.

У Верховному суді Чечні вже розпочалися дебати сторін. Прокурори в дебатах використовували свідчення, які Карпюк і Клих давали під катуваннями. Однак адвокати вказали суду в Чечні на суперечності в даних з боку звинувачення.

Активістка "Центру громадянських свобод" Марія Томак заявила, що Верховний суд Чеченської республіки маніпулює присяжними у справах Карпюка і Клиха. За її словами, суддя відмовив залучити близько 20 відеодоказів, на яких свідки дають свідчення стосовно Карпюка і Клиха.

Пізніше журналіст "Радіо Свобода" Антон Наумлюк у своєму Facebook написав, що суд визнав українців винними в злочинах під час Чеченської війни.

"Колегія суддів визнала українців винними в участі в бойових діях проти федеральних військ під час Чеченської війни взимку 1994-1995 років у складі підрозділу "Вікінг", загибелі та пораненні кількох десятків російських солдатів", – написав він.

Як повідомляв "Апостроф", адвокат Марина Дубровіна заявила про застосування катувань до заарештованих у Росії членів організації "Українська національна асамблея — Українська народна самооборона", громадян України Миколи Карпюка і Станіслава Клиха.