RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Російський письменник розповів про унікального актора, який протистоїть путінцям

Російський письменник Максим Кантор назвав російського актора Михайла Єфремова втіленням російської культури, яка залишається живою, незважаючи на засилля пропутінських пропагандистів, письменників і мислителів.

Про це Кантор написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні зусиллями путінських солов’їв і ліберальної опозиції Росію ховають - і досить вдало; але культура, незважаючи на вульгарність ідеологів і вирок опозиціонерів, цілком жива. Здається, після дугіна/прилепіна/рогозіна ніякого життя не буде, все спотворено, але це не так", - зазначив письменник.

За його словами, Михайло Єфремов втілює в собі найкраще, що є в народній культурі.

"Сказати, що Єфремов "зрадив народ", як путінські солов'ї вміють, нереально: він сам - народ, вже народніше нема куди. Він не соромиться бути народом, ось у чому штука", - додав Кантор.

"В ідеологічній пробірці всіляка погань народжується. А Єфремов - ось з'явився такий, сам по собі. Він і є російська культура", - підсумував російський письменник.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Єфремов виступив з віршем російського поета Орлуші "Айболить", в якому висміюються гучні допінгові скандали навколо спортсменів з Росії.