RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

З'явилося відео з заявою Путіна щодо ситуації з Савченко

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков повідомив про рішення російського лідера помилувати українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко, яка вже прибула до Києва.

Відео з такою заявою опублікував у своєму Twitter журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов.

"Пєсков про обмін Савченко на Єрофєєва та Александрова: як це було", — підписав Смирнов відео.

Пєсков повідомив про те, що Путін підписав указ про помилування Савченко, і вона доставлена в Київ.

"Сподіваюся, що такі рішення, продиктовані гуманізмом, посприяють зменшенню протистояння на Донбасі", — процитував Пєсков Путіна.

Також в мережі показали відео із зустрічі президента РФ Володимира Путіна з родичами росіян, у вбивстві яких у РФ звинуватили Надію Савченко.

"Президент Росії Володимир Путін зустрівся з родичами журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина, до чиєї загибелі під Луганськом влітку 2014 року визнана винною український військовослужбовець Надія Савченко. Глава держави нагадав, що 23 березня родичі Корнелюка і Волошина подали прохання про помилування Савченко", — наголошується в коментарі до цього відео.

"Шановні Марино Дмитрівно і Катерино Сергіївно. Знаю, що більше ніж два місяці тому, тобто 23 березня, ви зустрічалися з Віктором Володимировичем Медведчуком. І тоді за результатами цієї зустрічі звернулися до мене з проханням про помилування Савченко, яка засуджена російським судом. Я зараз не буду повертатися до тієї трагедії, в результаті якої ви втратили своїх близьких. Хочу лише подякувати за цю позицію. І виразити надію, що подібні рішення, продиктовані передусім рішеннями гуманізму, приведуть до зменшення протистояння у відомій зоні конфлікту і допоможуть уникнути подібних жахливих і нікому непотрібних втрат. Велике вам спасибі!" — сказав Путін.

Нагадаємо, нещодавно президент України Петро Порошенко повідомив про те, що українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, яка вилетіла з Росії на президентському літаку, прибула до Києва.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський поет Андрій Орлов (Орлуша) склав експромт з нагоди повернення Надії Савченко до України.