RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Мережі в шоці від заяви головного церковника Путіна про християнські ідеї в СРСР

Користувачів соціальних мереж шокувала заява патріарха Московського і всієї Русі Кирила про те, що радянське суспільство зберігало християнські корені.

Таку заяву патріарх Кирило зробив на зустрічі з представником Константинопольської церкви митрополитом Детройтським Миколою (Писсарисом), передають "РИА Новости".

"Нас, звичайно, дуже турбує те, що відбувається зараз у християнському світі. Ви краще, ніж я, знаєте, що відбувається дехристиянізація європейської та американської цивілізації. Це апокаліптична картина, коли гріх затверджується законом, коли вчинки абсолютно розходяться з християнською, а також іудейською і взагалі боговідвертою моральністю, підтримуються силою держави", - зазначив глава РПЦ.

Він підкреслив, що навіть комуністична влада Радянського Союзу не посміла "підірвати моральну основу життя суспільства", яка, за його словами, загалом залишалася християнською. "Це нас врятувало: наші література, образотворче мистецтво були пройняті християнськими ідеями, і мораль народу залишалася християнською", — додав патріарх Кирило.

"Радянська влада підтримувала християнську моральну парадигму з вогником!" — реагують на цю заяву у Twitter Мид Роисси, демонструючи афішу часів СРСР, де анонсується масове спалення ікон.

"Розстріли та переслідування християн-священиків тримали християнську парадигму СРСР? Що у нього з головою?", "І потім люди в рясах моляться на Сталіна... весело", "Ось де коріння відданої любові православних до Сталіна", — коментують інші користувачі Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський журналіст Олександр Невзоров навів докази теорії еволюції, використавши як наочний посібник портрет глави Російської православної церкви (РПЦ) патріарха Кирила.

Раніше в соціальних мережах висміяли президента Росії Володимира Путіна, який подарував патріарху Кирилу букет квітів на Великдень.