RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Звільнений зі скандалом речник РПЦ відзначився закликом до війни проти України

Колишній спікер Російської православної церкви, протоієрей Всеволод Чаплін прокоментував слова прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова в підтримку заяви президента України Петра Порошенка повернути окупований Донбас під контроль України.

Про це Чаплiн написав на своїй сторінці в Facebook.

"А ось це вже просто сором (Пісків про заяву Порошенка): "Якщо він мав на увазі, що він має намір повернути Донбас, керуючись міркувань гуманності, то таку заяву можна підтримати. І, власне, це те, на що ми й сподіваємося в Москві", — повідомив Пєсков в четвер журналістам", — процитував Чаплін.

"Схоже, за останні дні наші керівні товариші остаточно сторгувалися з Заходом щодо своїх шкурних справ (тобто щодо скасування санкцій) та щодо відповідних політичних поступок. Краще будь-яка війна, ніж це. І вже точно треба, нарешті, вигнати з влади всіх, у кого гроші, майно і сім'ї за кордоном. Викинути за 24 години. Це — вороги народу, головні та невиправні. Це — мерзота перед Господом, і нехай суд Божий над ними, їх діточками та іншими, хто їм дорогий, буде самим нещадним. Я буду молитися за такий суд", — заявив екс-спікер РПЦ.

Нагадаємо, в грудні минулого року протоієрей Російської православної церкви Всеволод Чаплін був звільнений з посади голови синодального відділу по взаєминах церкви і суспільства.

Як повідомляв "Апостроф", в Кремлі несподівано підтримали заяву президента України Петра Порошенка повернути окупований Донбас під контроль України, якщо це продиктовано міркуваннями гуманності".

Кілька днів тому президент України Петро Порошенко оцінив ймовірність повернення контролю над окупованими територіями Донбасу військовим шляхом, зробивши акцент на необхідності мирного повернення окупованій бойовиками території.