RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Українського депутата в Росії засудили за Крим

У Росії до трьох з половиною років позбавлення волі засудили депутата Одеської обласної ради Миколу Карпенка, якого звинуватили в незаконних поставках м'яса в особливо великих розмірах в окупований Крим.

Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ по анексованому півострову.

"Слідством і судом встановлено, що з травня до листопада 2014 року Карпенко, діючи в складі організованої групи, за сприяння співробітників митниці, органів внутрішніх справ, а також інспекторів прикордонного ветеринарного нагляду, незаконно перемістив через митний кордон м'ясо свинини вартістю понад 100 мільйонів рублів, що вважається особливо великим розміром", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Крім перевезення контрабанди, слідство звинуватило Карпенко в підробці документів і спробі дати слідчому хабара у розмірі 30 тисяч доларів. Крім вироку в 3,5 років за ґратами, Карпенко зобов'язали сплатити штраф у розмірі 49 мільйонів рублів.

Як повідомляв "Апостроф", кілька днів тому російський суд виніс вирок двом громадянам України Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, яких у РФ нібито звинуватили в участі в чеченській війні.