RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

У Путіна відправляють до бойовиків на Донбас відомого кінорежисера

Відомий російський кінорежисер, сценарист і продюсер, народний артист Російської Федерації та заступник голови комітету Держдуми з культури Володимир Бортко збирається зняти на окупованому Донбасі фільм про бойовиків ДНР і ЛНР.

Про це розповів путінський пропагандист Олександр Проханов, автор сценарію майбутнього фільму, в інтерв'ю "Комсомольській правді".

Фільм Бортко буде знімати за романом Олександра Проханова "Вбивство міст", в якому бойовики представлені як "захисники" Донбасу.

Зйомки будуть проходити в Москві, Ростові-на-Дону і на Донбасі. Бюджет майбутнього фільму — 309 млн рублів (понад 100 млн грн).

"Сценарій був схвалений у різних інстанціях. У тому числі самою таємничою і високою. 30-го була презентація цієї майбутньої роботи. Вона теж з якимось ритуалом, і там Бортко зробив, кажуть, якийсь приголомшливий ролик, де співається пісня "Росіяни, де ви там, у підвалах зі свічками, в Донбасі під канонадою..." У мене там був тріумф", — розповів Проханов.

"Цей фільм має таке державне значення, це фільм про долю Донбасу, а отже, про долю Росії, про долі російського світу, це фільм про мучеництво, про жертовність, про героїзм, віднесений не тільки в минуле, у велику війну, а у вчорашній день... Я думаю, що цей фільм не затримається", — заявляє путінський пропагандист.

Передбачається, що зйомки пропагандистської картини почнуться до кінця літа або на початку осені.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський кінорежисер, сценарист і продюсер, народний артист Російської Федерації Володимир Бортко, який здобув популярність після екранізації повісті Михайла Булгакова "Собаче серце", назвав Йосипа Сталіна символом Росії. Пізніше скандальний режисер заявив про те, що він — антисталiнист.