RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Названо кількість загиблих в травні на Донбасі російських військових

Українська розвідка оприлюднила відомості про те, скільки російських військовослужбовців було знищено в травні на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"Активізація Російською Федерацією бойових дій на Донецькому, Маріупольському та Волноваському напрямках призвела до значних втрат російських військовослужбовців 1 армійського корпусу. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, втрати противника в травні цього року становлять 180 осіб загиблих і близько 190 поранених", — наголошується в повідомленні.

"Звертаємо увагу, що 80 загиблих і 70 поранених є громадянами Росії, з яких понад 30 загиблих — кадрові російські військовослужбовці, в основному з підрозділів спеціального призначення. Також встановлено, що близько 70 поранених у важкому стані були доставлені в лікувальні заклади Ростовської області", — повідомляє розвідка.

"На цьому фоні відбулося посилення адміністративно-поліцейського режиму в містах Донецьк, Ясинувата, Дебальцеве, Докучаєвськ з метою виявлення дезертирів, передусім російських найманців, які стали масово самовільно залишати місця служби.

Крім того, військовою розвідкою встановлено, що в ході штурмових дій підрозділів 1 армійського корпусу загинув представник Центру територіальних військ Південного", — додають у відомстві.

"Це є черговим доказом участі кадрових російських військових і збройних сил Росії збройної агресії проти України", — сказано в повідомленні розвідслужби.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська розвідка оприлюднила відомості про знищення силами АТО групи російських військовослужбовців під окупованим Донецьком.

У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міністерства оборони України нагадали російським військовослужбовцям, які воюють на Донбасі, про наслідки, до яких може призвести участь у бойових діях.