RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Росії назвали головну мету Савченко в Україні

Російський політолог Станіслав Белковський вважає, що українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко може сприяти проведенню дострокових виборів до Верховної Ради.

Про це Белковський розповів в інтерв'ю виданню American Interest.

Він прокоментував прес-конференцію Савченко, в ході якої вона сказала: "Українці, вам потрібно, щоб я була президентом? Добре, я буду президентом".

"З точки зору основної маси української еліти, Савченко — це проблема. Вона є проблемою в першу чергу для Петра Порошенка, тому що вона потенційне джерело політичної дестабілізації країни. Вона сильний гравець, який виступає проти еліти", — зазначив російський політолог.

Також він прокоментував відносини Савченко з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко (від цієї партії Савченко прийшла в Раду).

"Інтереси Савченко і Тимошенко не збігаються, однак у них, найімовірніше, є одна точка дотику: вони обидві хочуть прискорити проведення дострокових виборів до парламенту. Щойно Савченко прилетіла до України з Росії, вже в аеропорту вона заговорила про те, що в наступній Раді будуть "свої герої". А, згідно з результатами опитувань, на дострокових виборах "Батьківщина" і "Опозиційний блок" (спадкоємець "Партії регіонів" Віктора Януковича) наберуть найбільшу кількість голосів. "Блок Петра Порошенка" прийшов би третім, а його партнер по коаліції, "Народний фронт", не зміг би набрати достатню кількість голосів, щоб потрапити до парламенту. Таким чином, дострокові вибори призведуть до втрати Порошенко контролю над Радою, що за умов нинішньої парламентсько-президентської системи в Україні буде означати втрату частки влади", — вважає Белковський.

"Якщо Савченко захоче, вона зможе зіграти роль у прискоренні проведення дострокових виборів", — резюмує політолог.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Станiслав Белковський висловлював стурбованість долею російських ГРУшникiв Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова, на яких 25 травня обміняли засуджену в Росії українську льотчицю Надію Савченко.