RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Росії пояснили, чому санкції Заходу Путіну не страшні

Санкції Заходу не здатні послабити президента Росії Володимира Путіна або налаштувати проти нього його оточення.

Про це в інтерв'ю Эхо Москвы заявив Андрій Колесніков, керівник програми «Російська внутрішня політика і політичні інститути» Московського центру Карнегі.

На його думку, найближче оточення Путіна взагалі навряд чи фінансово помітило санкції, їм швидше по-людськи образливо, що їх кудись не пускають. Але завдати удару по їх багатству не вдалося, оскільки їх бізнес куди могутніший бізнесу в звичному сенсі цього слова, оскільки крім власності в їх руках ще й влада.

"Я думаю, що вони, загалом, мало що втратили. Більше того, як кажуть фахівці з усіляких соціальних питань, менше всього від цих санкцій і, взагалі, від економічної кризи втратили багаті. Найбільше інфляція завжди позначається на найбідніших верствах. Погано середнього класу, тому що він споживає послуги, а послуги дорожчають. У середнього класу більше запитів, ніж у бідних. Середній — провалюється в бідність, середній-середній клас провалюється в нижчий середній клас. З вищими – там якось все легше", - пояснює експерт.

В якості прикладу він навів останні дані, що в РФ впав зовнішній туризм, але не впав туризм ексклюзивний для багатих.
За його словами, для друзів у Путіна ніколи не закінчаться гроші.

"На якісь надважливі цілі, на точкові вливання гроші будуть завжди, і ця логіка цього автократичного режиму, що твої друзі, вони твої ж і спонсори, і вже незрозуміло, де тут чиї гроші в цьому общаку, тому що завжди можна простягнути руку", - упевнений Колесніков.

Оточення Путіна також не зацікавлене випадати з цього кола, і не буде вимагати якихось компенсацій від держави.

"Не збунтуються, тому що вони розуміють, що те, що вони заробили, насправді вони заробили завдяки патрону, який зробив умови їх бізнесу такими, щоб вони могли ці гроші заробити в таких кількостях. Вони розуміють, що вони не бізнесмени у звичному сенсі цього слова — вони хранителі грошей, вони хранителі каналів, вони довірені особи, високо довірені особи, але бізнесом це дуже складно називати, насправді", - зазначає експерт.

Якповідомляв "Апостроф", колишній ватажок бойовиків Слов'янська Ігор Стрелков (Гіркин) дуже несхвально висловився про те, хто входить в оточення президента Росії Володимира Путіна.