RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

АТО в Казахстані: влада заявила про змову

У Казахстані в ході антитерористичної операції в 400-тисячному індустріальному місті Актобе на північному заході країни силовики затримали групу колишніх високопосадовців і відставних вищих офіцерів армії та поліції, а також діючих воєначальників у ранзі полковників.

Про це заявив представник Комітету національної безпеки Руслан Карасьов, передає агентство Reuters.

При цьому він звинуватив підприємця і громадського діяча Тохтара Тулешова, колишнього консультанта російської Держдуми, який з січня утримується під вартою, в підготовці захоплення влади в Казахстані.

"План його дій передбачав дестабілізацію обстановки в країні шляхом створення осередку напруженості, організації акцій протесту і масових безпорядків, на тлі яких він планував сформувати так званий альтернативний уряд і змінити структуру діючої влади", - зазначив Карасьов.

Так, він повідомив, що серед затриманих - командири військових частин регіонального командування "Південь" Міноборони полковники Бекзат Жумін та Кайрат Пернебаєв, колишній заступник генпрокурора Ільяс Бахтибаєв, екс-голова поліції Південно-Казахстанської області генерал-майор Хібратулла Доскалієв та його колишній заступник, полковник поліції Сакен Айтбеков.

За останніми даними МВС Казахстану, всього внаслідок трьох зіткнень в Актобе загинули 17 осіб: троє цивільних осіб, троє військовослужбовців та 11 можливих терористів.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі бурхливо відреагували на новину про те, що в Актобе розпочалася АТО через перестрілку, яка сталася в декількох районах міста.