RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Путіна повідомили про подробиці катастрофи винищувача під Москвою

У російському Міністерстві оборони заявили, що льотчик багатоцільового винищувача Су-27, який розбився пiд Москвою, намагався відвести літак в бік від населеного пункту.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу відомства.

Представник Міноборони РФ пояснив, що "часу на катапультування пілота не залишалося".

Винищувач ВКЗ Росії Су-27 впав у лісосмузі в двох кілометрах від села Мураново в стороні від житлових будинків. В результаті загинув льотчик пілотажної групи "Російські витязі" гвардії майор Сергій Єременко. За попередніми даними, причиною аварії стала відмова техніки.

Недалеко від місця падіння Су-27 знаходиться населений пункт Ашукіно, де в четвер, 9 червня, заступник міністра оборони Росії Юрій Борисов і головнокомандувач повітряно-космічними силами генерал-полковник Віктор Бондарєв відкривали пам'ятник авіаторам. На урочистій церемонії відкриття монумента над Ашукіно пролетіли літаки пілотажної групи "Російські витязі".

На місці подій обгорілі частини Су-27 розкидані на великій площі — окремо лежать двигун, частини корпусу і кабіни, цілих частин практично немає. За забарвленням фрагментів видно, що літак належав до групи "Російські витязі". Дерева, що оточували місце аварії, зламані — видно, що літак при падінні зламав їх при падінні протягом приблизно сотні метрів.

Як повідомив очевидець, винищувач, швидше за все, вибухнув вже при ударі об землю. "Я спостерігав за польотом, але в небі літака не було видно. Було чути тільки гучний вибух, з лісосмуги стовп чорного диму", — зазначив співрозмовник агентства.

Раніше повідомлялося, що літак може бути винищувачем Міг-29 одного з промислових підприємств.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали перше відео з місця аварії винищувача в Підмосков'ї.