RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Путіна напророкували Україні ядерні інциденти

Директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС Росії Михайло Ульянов заявив, що атомні електростанції України навряд чи зможуть без інцидентів працювати на неросійському ядерному паливі, оскільки такі спроби вже викликали позаштатні ситуації.

Про це повідомляють "РИА Новости".

"Як ми не раз підкреслювали, на сьогодні зберігаються обґрунтовані сумніви в тому, чи можуть іноземні виробники, включаючи Westinghouse, зробити таке паливо, яке працювало б на реакторах радянської/російської конструкції без інцидентів. Спроби завантажувати ядерне паливо неросійського виробництва в реактори нашої конструкції, які раніше мали місце, у тому числі на українських АЕС, неодноразово призводили до позаштатних ситуацій", — сказав Ульянов.

За його словами, Росію турбують спроби переведення Україною своїх АЕС на режим примусового регулювання потужності, який передбачає можливість щодобового істотного зниження їхньої вихідної потужності.

"Це саме по собі досить небезпечно, оскільки енергетичні реактори не призначені для експлуатації в подібних режимах. У сукупності ж з можливою наявністю в їхніх активних зонах чужого експериментального палива небезпека ядерних інцидентів ще більше зростає", — вважає Михайло Ульянов.

Як повідомляв "Апостроф", член Громадської палати Росії Сергій Марков звинуватив Україну в створенні передумов для ядерної катастрофи.