RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Держдума прийняла закон про створення Росгвардії: у мережі вказали на цікаву деталь

Державна дума РФ прийняла 22 червня в остаточному читанні пакет законів про створення Національної гвардії, яка замінить Внутрішні війська МВС.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Російська Нацгвардія буде вирішувати завдання щодо забезпечення режиму НС, боротьби з тероризмом і забезпечення територіальної оборони, охорони особливих державних об'єктів та спецоб'єктів.

Також ця структура буде займатися припиненням масових заворушень у населених пунктах, а також - у разі необхідності - у виправних установах. Представники Нацгвардії, зокрема, мають право відкривати автомобілі, а також проникати в них; застосовувати спецзасоби, у тому числі для припинення масових заворушень та інших протиправних дій; проводити затримання і в разі необхідності проникати у помешкання громадян.

Український журналіст Антон Комаров звернув увагу на цікаву деталь у прийнятті закону.

"А символічно, що закон про нацгвардію, якою дозволяється стріляти по натовпу, російська Дума прийняла саме 22 червня", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов висміяв Росгвардію РФ, назвавши її "вертухайською пародією" на Нацгвардію України.