RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо про створення Путіним нової потужної торпеди

Військово-морські сили Росії в кінці 2016 року візьмуть на озброєння нову глибоководну торпеду "Футляр", яка зараз проходить державні випробування.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в російському оборонно-промисловому комплексі.

Зазначається, що "Футляр" є модернізованим варіантом нещодавно прийнятої на озброєння торпеди "Фізик".

"Зараз новий варіант торпеди проходить державні випробування на озері Іссик-Куль у Киргизії. Їх планується завершити в кінці року. У разі їхнього успіху, торпеду візьмуть на озброєння, а в 2017 році має розпочатися серійне виробництво цієї морської зброї", - заявило джерело в російському ВПК.

Він зазначив, що нова торпеда буде тепловою, але нею можна буде керувати з борту субмарини.

"Також "Футляр" отримає вдосконалену систему самонаведення із збільшеною дальністю захоплення підводного мети. Дальність стрільби, швидкість ходу і гранична глибина стрільби з борту підводного човна залишаться незмінними - 50 кілометрів, понад 50 вузлів, 400 метрів відповідно", - сказав співрозмовник.

Крім того, він підкреслив, що "Футляр" у першу чергу надійде на озброєння атомних підводних човнів проектів 955 "Борей" і 885(М) "Ясен". Також повідомляється, що з початком серійного випуску "Футлярів" виробництво "Фізиків" припиниться.

Як повідомляв "Апостроф", у листопаді минулого року в сюжетах ряду російських телеканалів були показані дані про засекречену океанську багатоцільову систему озброєння "Статус-6".