RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Боєць АТО розповів, як Путін тренує своїх курсантів на Донбасі

Український військовий, який в цьому році у складі снайперської групи, під егідою Центру спеціальних операцій, виконував завдання в промзоні Авдіївки, розповів про те, як Кремль проводить тренування своїх курсантів на Донбасі та як вони фінансуються.

Про це він сказав в інтерв'ю "ДТ".

Боєць АТО зазначив, що, за його даними, зарплата у бойовиків становить від 500 до 4 тисяч доларів на місяць, в залежності від кваліфікації.

"Кадровим військовим оформляють відрядження та соціальний пакет. Поки це все спонсорується, вони будуть бігати, стріляти і заробляти. Але проблема полягає в тому, що як тільки ця "армія" перестане фінансуватися, вона за добу розбіжиться. Крім того, всі воїни, з якими я спілкувався, вважають, що Донбас для росіян — це прекрасний плацдарм для вишколу професійної армії РФ", - сказав боєць.

"Наприклад, кілька місяців тому вони загнали під Донецьк, "на навчання", російських курсантів. Ці курсанти два-три дні працювали по наших позиціях з артилерії, а потрапляли по мирних домівках, очевидно, тому, що помилялися в розрахунках. Наші три дні скрипіли зубами і узгоджували зі штабом команду на "відповідь", тому що у нас "перемир'я". Через три дні ми все-таки їх "накрили", артиллеристський розрахунок був повністю знищений. Розвідники сказали, що згоріло усе дочиста", - розповів боєць АТО.

Як повідомляв "Апостроф", українська розвідка дізналася про підписання 11 червня президентом РФ Володимиром Путіним указу про присвоєння чергових звань трьом російським генералам за безпосередню участь у бойових діях на території України.