RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На сайті Кремля знайшли докази війни Путіна проти України

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що докази російської військової агресії в Україні можна знайти на сайті Кремля.

Про це він сказав, коментуючи заяву президента РФ Володимира Путіна щодо "внутрішнього характеру конфлікту в Україні", йдеться на сайті секретаря РНБО.

Турчинов підкреслив, що в Україні немає внутрішнього конфлікту, а є неоголошена груба війна, яку веде проти нас Росія.

"Заявивши про непричетність РФ до військового протистояння в Україні, Володимир Путін ще раз продемонстрував, що політика Кремля базується на цинічній брехні та підступності", - зазначив він, додавши, що чергові неспростовні докази російської військової агресії проти України "можна знайти навіть на офіційному сайті Адміністрації президента Росії".

"Так, у червні цього року Путін підписав укази про присвоєння генеральських звань кадровим російським військовим за злочини, вчинені на сході нашої країни", - сказав секретар РНБО.

За його словами, звання генерал-лейтенанта було присвоєно генерал-майору Асапову В. Г., який з квітня 2015 по травень 2016 року командував 1-м армійським корпусом, розташованим на окупованій частині Донецької області. Звання генерал-лейтенанта присвоєно генерал-майору Юдіну С.С., який з січня по квітень 2015 командував 2-м армійським корпусом, розташованим на окупованій частині Луганської області. Звання генерал-майора присвоєне полковнику Рузинському А.Ю, який з квітня 2015 по травень 2016 року командував 2-ю окремою мотострілецькою бригадою (м. Луганськ) 2-го армійського корпусу.

"Ці два армійські корпуси, що ведуть проти нас війну на сході України, є невід'ємною складовою Збройних сил Росії та підпорядковані безпосередньо Центру територіальних військ Південного військового округу РФ", - підкреслив Турчинов.

"Брехливим путінським заявам можуть вірити тільки зазомбовані кремлівською пропагандою постійні глядачі російського телебачення", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", українська розвідка дізналася про підписання 11 червня президентом РФ Володимиром Путіним указу про присвоєння чергових звань трьом російським генералам за безпосередню участь у бойових діях на території України.