RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Так і залишився радянським: в Україні відреагували на заяву Горбачова про НАТО

Екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко прокоментував слова екс-президента СРСР Михайла Горбачова про те, що НАТО веде підготовку до реальної війни.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Від певного віку слід брати вудку і йти ловити рибку, а не ганьбитися такими заявами. Так і залишився радянським", — зазначив екс-міністр.

Раніше екс-президент СРСР Михайло Горбачов заявив, що прийняті у Варшаві рішення втягують Росію у зростаюче протистояння з НАТО, передає Інтерфакс.

"НАТО від холодної війни почала підготовку до переростання в гарячу. Вся риторика у Варшаві просто волає про прагнення оголосити війну Росії. Вони тільки кажуть про захист, а фактично ведуть підготовку до наступальних дій", — заявив Горбачов.

"Члени НАТО намагаються робити вигляд, що їм нічого не страшно, і це дуже підозріло, вони тим самим і нас, і весь світ намагаються втягнути до ще більшого протистояння", — вважає екс-президент СРСР.

"Звичайно, Росія повинна буде продовжувати лінію на захист, необхідно зупинити цей жахливий процес. Всі народи, ООН, Рада Безпеки ООН повинні дуже жорстко відреагувати, щоб зупинити те, що відбувається. До цього процесу повинні підключитися і досвідчені політики і військові, які добре розуміють, у що все це може вилитися. Народи повинні зупинить повзання до війни, аби нікому не кортіло грати на ускладненні світової обстановки, посуваючи світ до гарячої війни", — сказав Горбачов.

Він вважає, що рішення, прийняті у Варшаві, відображають кризу політики НАТО. За словами колишнього президента СРСР, варшавський саміт продемонстрував кризу внутрішньої і зовнішньої політики партнерів Росії.

Горбачов констатував, що членів НАТО провокують на ускладнення міжнародної обстановки, що в той же час є прагненням спровокувати Росію на жорсткі заходи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Володимир Огризко назвав параноєю заяву першого заступника голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франца Клинцевича про нібито підготовлюваний плацдарм для глобального удару НАТО по Росії.