RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Стало відомо про проблеми у постачальників вантажів для бойовиків на Донбасі

Один з російських кураторів бойовиків самопроголошеної ДНР Олександр Жучковський заявив, що останнім часом через непідконтрольну Україні ділянку українсько-російського кордону (ділянка кордону між РФ і окупованим Донбасом) заборонили перевозити вантажі для терористів ДНР і ЛНР.

Про це Жучковський повідомив на своїй сторінці «Вконтакті».

«Друзі, хочу зробити повідомлення щодо ситуації на кордоні, і з приводу вантажів і посилок, які ми на початку липня отримали з Москви та інших міст для передачі «ополченцям» в ДНР. Змушений вас засмутити, все одержане поки ще знаходиться на складі в Ростові, і у мене поки що немає ясності, коли ми точно зможемо доставити його в Донецьк. З недавніх пір на кордоні черговий раз "закрутили гайки", причому дуже сильно. Деякі "неофіційні канали" припинили працювати (або перестали нам допомагати), а на пару тих, що залишилися "комерційних" настільки підняли ціни, що ми не можемо дозволити собі такі витрати», - пише Жучковський.

«Проблеми не тільки у мене, на неможливість переправити вантаж мені скаржаться всі, хто на постійній основі займається відправкою допомоги «ополченню». Машини одну за одною розгортають на кордоні, люди чекають результату по три тижні, по місяцю (або шукають "дірки"). Ми не проти "офіційного" проходу (раніше проходили "як годиться") через МНС, митні та інші структури, але, повторюю, цей шлях став більш складним і довгим. По-перше, частина вантажів не куплена, а пожертвувана, і не на всі є документи (особливо це стосується медикаментів), по-друге окремі "товари" не пропускають навіть офіційно (бронежилети, кевлари, безпілотники, військові радіостанції та ін). Якісь окремі речі ми провозимо вручну, але багато таким чином не навозиш, і не все, знову ж таки, пропускають на кордоні», - додав він.

Раніше російський публіцист Леонід Радзіховський у своїй статті для «Апострофа» висловив думку, що "іграшка під назвою "ДНР і ЛНР" Путіну набридла".