RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ажіотаж навколо Pokemon Go: в РПЦ назвали всіх дебілами

Опальний священик Російської Православної Церкви Всеволод Чаплін прокоментував світовий ажіотаж навколо нової відеогри для смартфонів Pokemon Go.

Про це Чаплін повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Якщо в цій грі будуть використані храми і кладовища будь-якої конфесії, – це буде більш ніж некультурним, в тому числі щодо себе. І самі люди, перед тим як продовжувати гру на території храму, повинні десять раз замислитися", - вважає священик РПЦ.

За його словами, оскільки Pokemon Go стирає межу між віртуальним і реальним світами, є ймовірність того, що, награвшись в такого роду ігри, дитина або підліток буде здійснювати справжні злочини.

"Гра привчає до такого лукавого явища, як постійне відстеження місця розташування. Людина, яка звикла до того, що її цілодобово і щохвилини ідентифікують, відвикає від усвідомлення того, що у неї є право на приватне життя. Вона звикає до тотального контролю над собою, а такий контроль з технічного може перетворитися на політичний, ідейний і який завгодно", - наголосив Всеволод Чаплін.

"Загалом, дебіли,...... прости Господи. Всі, крім розробників", - підсумував священик.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно з'явилося відео, як у Нью-Йорку фанати гри Pokemon Go натовпом спрямовуються на пошуки рідкісного покемона.