RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Гучне "українське" звільнення Путіна: з'явилися цікаві подробиці

Михайло Зурабов, звільнений президентом РФ Володимиром Путіним з посади посла в Україні, звертався раніше з таким проханням до російського президента.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на джерело в оточенні колишнього посла.

Відзначається, що Зурабов неодноразово звертався з таким проханням до Путіна, особливо після Революції Гідності в Україні.

"Однак його зняття з посади означало б, що Москва зовсім втратила б посла в Києві. Новий посол не зміг би приступити до своїх обов'язків, оскільки його кандидатура узгоджується з владою України, в тому числі з парламентом, що неможливо при нинішньому радикальному антиросійському настрої українських законодавців", — сказало джерело.

За його словами, оскільки Верховна рада "так і не прийняла пакет законів щодо реалізації мінських угод – закон про амністію і закон про призначення виборів до місцевих органів влади в особливих районах Луганської та Донецької областей — в Москві, мабуть, вирішили, що нічого не втрачають, втрачаючи посла в Києві".

Як повідомляв "Апостроф", крім звільнення Зурабова, Путін своїм указом скасував так званий Кримський федеральний округ як самостійну одиницю і включив його до складу Південного федерального округу.