RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Путінці обурюються з приводу святкування Киргизстаном ювілею повстання проти Росії

У Киргизстані розпочався автопробіг, приурочений до сторіччя повстання проти Росії під назвою "Омур кочу — 100" ("Караван життя").

Про це повідомляє кремлівське агентство "Sputnik Киргизстан" з посиланням на прес-службу глави держави.

Підкреслюється, що цей автопробіг підтримав президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв. Зокрема, він побажав учасникам автопробігу гідно виконати відповідальну місію перед пам'яттю предків.

У 1916 році на території Російської імперії почалося повстання середньоазіатських народів проти російської влади, яке зачепило і територію сучасного Киргизстану. Дане повстання почалося після указу про залучення на тилові роботи чоловічого населення регіону.

Святкування сторіччя повстання в Киргизстані викликало хвилю обурення у прихильників політики президента РФ Володимира Путіна, які залишили відповідні коментарі на сайті Lenta.ru.

"Вислати з Росії всіх киргизів - нехай їх Алмазбек годує. Але вірніше - вони його з'їдять!", "Киргизи настільки ж незначними, як і каклы. З пальця висмоктують хоч якась визначна подія з життя народу, а його немає", "автопробіг на віслюках?", "В Киргизії століття повстання проти Росії відзначили штукатуркою стін у Бібірево", "не тільки ще прибиранням вулиць", "голова заробив на автопробіг штукатуря стіни в росії ))", - пишуть російські користувачі мережі.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно путінці уїдливо прокоментували українську пам'ятної монети про депортацію кримських татар.