RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Виклик Порошенко в ГПУ породив хвилю жовчних коментарів у росіян

Звістка про те, що Генеральна прокуратура України (ГПУ) викликала на допит президента України Петра Порошенка, викликала хвилю жовчі у росіян, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.

Новину активно обговорюють на російському інформаційному ресурсі Lenta.ru.

Порошенко викликали як свідка на допит у справі про злочини проти активістів Евромайдана в січні-лютому 2014 року. Путінці назвали це "цирком" і "балаганом".

"А якщо він сам не прийде, його примусово доставлять?", "Проходить як свідок у справі про розстріл учасників Євромайдан". Він бачив, як Путін з двох рук палив по майданутим скакунам", "Луценко клоунадою займається", "Пошле Попрошенко цю "прокуратуру" куди подалі", "А навіщо? Сценарій написаний, ретельно вивірений, узгоджений, ролі розподілені, мізансцени опрацьовані. Вистава буде без проблем дограна до кінця", "Балаган найчистішої води. Щоб показати європейським обивателям, ось, мовляв, у нас, як в Укропiї то: прокуратура абсолютно незалежна, і навіть президента може допитувати! Коміки. Юриг допитує Пецю, суворо-суворо, а якщо той плутається або затинається, одразу — р-раз! — в око йому", "Від свідка до обвинуваченого один крок", "Раз він був свідком, але нічого не зробив і не повідомив органам про злочин, отже, він співучасник. Ну, в крайньому випадку співчуваючий. А отже, потенційний сепар і агент Кремля", "Ну, звичайно як свідок, а чому не як злочинець, який розв'язав війну на Донбасі?! І нехай ще разом з Яценюком і Турчиновим за Одесу відповість!", "Цирк для люмпенів "Правосуддя", — коментують користувачі информресурсу.

Зазначимо, що допит Порошенко в ГПУ відбудеться в серпні, але його точна дата поки невідома. Крім українського президента, до ГПУ викликали також київського мера Віталія Кличка.

Як повідомляв "Апостроф", у липні в ГПУ заявили, що недоцільно допитувати президента України Віктора Януковича, який утік до Росії.