RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

"Диверсія в Криму": ЗМІ дізналися резонансні подробиці

З 6 по 8 серпня, а саме в цей часовий відрізок, за словами ФСБ, були затримані "українські диверсанти" в Криму, в районі КПП "Армянськ" відбулося два інцидента, в результаті яких військовослужбовці російської армії застосували зброю.

Про це повідомляє українське видання LB.ua.

Як пишуть ЗМІ, в ніч на 7 серпня солдати РФ, які перебували в районі КПП "Армянськ", відкрили стрілянину по прикордонникам, які підпливли до них на катерах. У свою чергу, прикордонники відкрили вогонь у відповідь. В результаті даної пригоди був убитий один чоловік (прикордонник) і четверо (один військовий і троє прикордонників) отримали поранення.

За інформацією журналістів, через добу, в ніч на 8 серпня військовослужбовці РФ на КПП "Армянськ в Криму" відкрили вогонь по цивільній машині Skoda Fabia, яка слідувала в Херсонську область. Відзначається, що за кермом автомобіля був 23-річний житель села Суворово Хафіз Мухамадов, а в салоні перебувала 20-річна дівчина.

Як повідомляють джерела видання, російські солдати чисельністю п'ять осіб, які перебували в стані алкогольного сп'яніння, зажадали від молодих людей надати додаткові документи, крім паспорта. У свою чергу, водій Skoda Fabia уточнив у них, хто вони такі, і відмовився надавати документи.

Після чого виник конфлікт, в результаті якого російські солдати обстріляли автомобіль, а коли з нього вибігли люди, то стріляли і по ним. Відзначається, що дівчина отримала несерйозне поранення, у водія потрапило шість куль. За інформацією видання, після усвідомлення того, що вони накоїли, солдати РФ втікли. Однак незабаром трьох із них затримали.

Підкреслюється, що Хафіз Мухамадов залишився живий і 10 серпня він вийшов з коми. Зараз він перебуває в лікарні під охороною у населеному пункті Червоне.

ЗМІ додали, що так звані місцеві власті заявили старійшинам, які намагалися з'ясувати подробиці події, що Хафіз віз вибухівку, тому і постраждав. А саме зібрання старійшин (курултай) розігнали місцеві поліцейські.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в українській розвідці заявили, що нещодавно в Криму сталася перестрілка між російськими солдатами і прикордонною службою ФСБ.